Padel NM i omsorgen

Publisert 28. oktober 2022 av Christer Arnesen

NM Padel Tennis 2022 ble arrangert i regi av FIF. Da dette var et uoffisielt NM var vi spente på oppslutningen da dette er en fersk gren i Norge. Vi satte et tak på 32 lag. Det ble innen fristen påmeldt 26 herrelag og 5 damelag, totalt 31 lag. Dette var etter vårt syn en meget god oppslutning. Vi hadde et meget godt samarbeid med Frida og Jonas på Padelcenteret som la til rette og loset oss gjennom hele mesterskapet.

Vi ønsket velkommen Fredag 21.10.22 klokken 0930 på Fredrikstad Padelcenter. Etter et kort infomøte var lagene klare for fortløpende kamper. Damene spilte serie med påfølgende semi og finale. Herrene var delt inn i 4 grupper med påfølgende A og B sluttspill. Resten spilte plasseringskamper. Det ble heldigvis lite skader, og deltagerne virket fornøyde med oppsett og antall kamper.

Vi hadde annonsert at det ble premiering i «beste outfit» og det var flere lag som hadde tatt dette i på alvor. Både originale og morsomme drakter ble registrert.

Lørdag ble startet klokken 11 med de siste innledende kamper og påfølgende sluttspill.

Sportslig resultater – tabell

Vi jobbet hardt med å få inn lokale sponsorer for å øke premiestigen, og for å holde påmeldingsavgiften nede. Dette klarte vi, og fikk med oss flere bidragsytere som responderte meget positivt på dette. Dette vil vi oppfordre senere arrangører til å gjøre. Givergleden var stor. Dette ble et nullbudsjett, noe vi sier oss fornøyd med som første arrangement, og at dette kommer til å bli en stor gren i fremtiden er vi ganske sikre på.

Vi vil gjerne takk våre samarbeidspartnere som L. Grimsrud, Salming Padel, FlytEvent, AS Installatøren, PWC, BlinkHus, AS BilXtra Fredrikstad, AS Autosalg, Prozo og Andersen & Mørk

Vi arrangerte ikke noe bankett, men vi tok en sosial samling på Ocean Beach Club i Fredrikstad sentrum på fredag, noe som hadde en god oppslutning. 40 ++ spillere og tilskuere var tilstede og stemningen var upåklagelig, enda bedre ble den siden første kamp på finaledagen var fra kl 11.00.

Finaledagen ble inndelt i flere sluttspill. Alle vinnere av gruppen gikk til A sluttspill med semifinale og finalespill. Disse ble plassert inn fra 1-4. 2.plassen i hver gruppe gikk til B sluttspill med semifinale og finale, disse utgjorde 5-8 plassen. Resterende lag ble på samme måte inndelt i finalespill hvor man  kjempet om 9-12, 13-16, 17-20, 21-24 og 25-26. Hensikten med dette sluttspillet er en evt seeding til neste års Padel turnering. Her vi muligens tenker at lag melder seg på A, B og C grupper.

Damene spilte enkel serie med 5 lag, etter innledende spill møtte vinnerne av gruppen 4.plassen i semifinale. 2 plassen i gruppen møtte 3 plassen i den andre semifinale.

Finalen for gutta spilte man best av 3 set og Arnesen og Gustavsen gikk seirende ut med klar margin 6-1, 6-0. De gikk gjennom turneringen med 72-4 game sifre på 7 kamper.

Finalen for damen spilte man også best av 3 set. Her var det en jevn affære med de som kom på  1 og 2.plassen i gruppespillet. Det viste seg at Vesterdal og Ersek vant 6-3, 6-3 i finalen.

FIF Norge takker for en utrolig flott helg med masse glade Padel spillere og god stemning fra  tilskuere. Vi satser på padel NM neste oktober i en annen hall med ny arrangør. Ta gjerne kontakt hvis deres fengsel ønsker å ta ansvar for et slikt opplegg.