Norgesmesterskap i frisbeegolf

Publisert 5. oktober 2021 av Kjetil Kristiansen

Første uoffisielle Norgesmesterskap

Det første uoffisielle mesterskapet i frisbeegolf ble spilt på Nannestad disc-golfbane, fredag 1. oktober 2021. Arrangør var Romerike fengsel og FIF.

Arrangør

FIF tok initiativ til dette arrangementet etter en økende interesse for sporten under koronaperioden. Romerike fengsel som har mange aktive spiller ble kontaktet og brukte ikke lang betenkningstid på å bestemme seg for å ville arrangere. Komiteen besto av Jan Erik Hagen, Niklas Karlsmoen, Trine Solheim og Kjetil Kristiansen.

Etter først å ha sendt ut en forespørsel om interesse, viste tilbakemeldingene fra fjern og nær at dette var «liv laga» Derfor inviterte vi spillere fra hele kriminalomsorgen til Nannestad.

Deltagelse og spillform

Over 40 spillere var påmeldt denne dagen og spillformen var singelspill over to runder. Her gjaldt det å bruke så få kast som mulig og vinnerskåren skulle vise seg å bli veldig bra.

Det ble altså kastet veldig bra denne dagen og det til tross for et utfordrende regnvær som gjorde forholdene vanskelig. Både undertegnende og flere andre slet noe med et sleipt grep om discen, likevel syntes de aller fleste at det var moro og at de hadde hatt en fin dag.

Sosialt

Arrangøren stilte med grilling av pølser i pausa mellom rundene og grillmester var FIF-leder- Arnesen. Det sosiale var godt i varetatt og på kvelden møttes 12-14 utøvere til middag på et av Jessheims bedre spisesteder. Her diskuterte vi om fremtidige arrangører og vi håper på at flere ønsker å arrangere dette i fremtiden og at det kan bli en fast NM-aktivitet.

Premieutdeling

Premieutdelingen ble gjort umiddelbart etter runde to. Skårene ble ført på skårkort og regnet ut på discgolfmetrix. Vi premierte de tre beste spillerne i dame- og herreklassen.

I dameklassen viste Maren Bruun fra Indre Østfold seg som den sterkeste. I herreklassen var arrangør og hjemmefavoritten Niklas god, men klarte bare andreplassen, han måtte se Halden-spilleren …foran seg på resultatlista. Begge kom under par med henholdsvis -4 og -8.

I tillegg hadde vi en nærmest kurven og lengst kast-konkurranse. Her vant … Alle deltakerne fikk i tillegg en medalje fra FIF som et synlig bevis på at de hadde deltatt på historiens første frisbee-konkurranse i kriminalomsorgen.

 

Vinnerne

Vi gratulerer alle deltagere som deltok, men her er listen over de øverste spillerne i klassene.

 

 

 

1.plass herrer                       1.plass damer