Nordisk samarbeid

Publisert 5. oktober 2021 av Daniel Grepperud Olsen

Ræpresentantskapsmøte KRIFO

Pejsegården hotell 24-26 september 2021

 

Fredag 24 september satte leder Christer Arnesen, nestleder Kjetil Kristiansen og styremedlem Daniel Grepperud Olsen seg på flyet med retning Billund for å delta som gjester på den Danske idrettsforeningens (KRIFO) representantskapsmøte.
Vi ble hentet på flyplassen og kjørt til Brædstrup og Pejsegården hotell, et hotell vi har vært på tidligere. Vi ble ønsket velkommen av den Danske leder Anders Strandhave.
Fredagen var uformell, men vi var mye sammen med representanter fra den Svenske og den Danske idrettsforeningen. Ellers gikk det til forberedelser til vårt innlegg på møtet lørdag.

 

Lørdagen startet med at Arnesen og Grepperud benyttet seg av hotellets sykkelutleie og tok turen til lille Brædstrups sjarmerende sentrum. Her fikk vi sett litt av den lille plassen samt handlet inn de siste gavene til Danskene. Kristiansen ble igjen på hotellet for innpakking av våre medbragte gaver.

Representantskapsmøtet startet kl 1300 med en liten matbit og mingling med våre Danske kollegaer.
Klokken 1400 åpnet leder Anders Strandhave møtet med de Norske og Svenske gjester på plass. Finnene deltok ikke.

Opplevelsen av møtet var veldig bra, Danskene var godt forberedt og alt virket veldig profesjonelt.

Anders Strandhave fortsetter som leder (formand) i KRIFO
Vår venn og kollega Søren Tolderlund gir seg nå i den Danske Kriminalforsorg og ble takket av med gaver og hyllest fra den Svenske og Norske idrettsforening. Hos oss fikk Søren en akevitt trefjøl, blomster og en flaske god akevitt. Fjøla er produsert av Kriminalomsorgen Romerike.
Norge ga og gaver til styret i KRIFO. Dette var brødfjøler produsert av Kriminalomsorgen Nordland avd høy sikkerhet Bodø. Freia melkesjokolade fikk de jo selvsagt også.
Vår leder Christer Arnesen hadde en presentasjon om hva vi gjør i Norge. Danskene var veldig fornøyde med både innhold og fremførelse. Christer var godt forbered og fremførelsen upåklagelig.

Til slutt ønsket Svenskene ordet og hadde en spesiell hyllest.
Dette var til evigunge Bo Svensson som nettopp hadde fylt 80(!) år. I hyllesten av han ble det blant annet nevnt at nettopp han var en av de største pådriverne til opprettelse av det gode Nordiske samarbeidet vi har i dag. Stort grattis og trippel hurra til Bo.

FIF Norge gratulerer så mye til KRIFO for vel gjennomført representantskapsmøte, til alle verv og ikke minst til alle som mottok velfortjent hyllest for deres innsats for idretten.

Etter møtet benyttet vi oss av hotellets bassengfasiliteter sammen med Tobbe og Anna fra den svenske idrettsforeningen (SKIF) Her hadde vi en hyggelig prat samt litt intern konkurranse i vannvolleyball.

Dagen ble avsluttet med god middag i Pejsegårdens festlokale sammen med våre svenske venner, KRIFO og ledere fra de lokale Danske idrettsforeningene.
Det var og Pejseshow som var komiteater av høy kvalitet.

Hjemreise søndag 26.09.2021

Vi i FIF Norge ønsker å takke KRIFO for invitasjonen og for det gode samarbeidet vi har.
Vi opplever slike turer som svært nyttige for oss i det fremtidige samarbeidet samt at det er mye lærdom i å se hva andre gjør og hvordan de gjør det.

Det er dejligt at være Norsk i Danmark