Nordisk mesterskap i håndball 2014 i Danmark

Publisert 1. juni 2014 av novakjetil

I år er det Danmarks tur til å være vertsnasjon for nordisk mesterskap i håndball. Mesterskapet arrangeres i Ringkøbing 8.-11. mai. Norge er regjerende mestere for både damer og herrer etter at det ble dobbelt gull i Finland i 2012. Torsdag 8.mai reiser Norges delegasjon, bestående av 30 personer, med båt fra Larvik til Hirtshals og deretter med buss til Ringkøbing hvor mesterskapet skal avholdes.
Norges dame- og herretropp samt støtteapparatet består av følgende personer:

Herrer:
Sindre Walstad
Aleksander Magunssen
Thor Stian Grøndal
Andre Henriksen
Erik Holmer
Renny Jørgensen
Jo Nærbøvik
Mads Iversen
Runar Hansen
Jahn Tomas Lind
Runar Husengen
Lars Nysetbakken
Damer:
Anette Beck
Anne Lise Krogsæter
Marte Dybvad
Kine Marie Stokke
Ida Lerbakk
Anne Nordal
Tonje Andersen
Stine Fallet
Line Adriana Sandik
Marte Markås Mellingen
Benedicte Raa
Renate Igeland

Ansvarlig damer: Ingeir Klemetrud
Ansvarlig herrer: Tom-Hermann Andersen
Materialforvalter: Egil Martin Gulla
FIF v/styret: Asle Aase, Randi Olsbu og Macarena Reyes
Troppene består av både gamle og nye spillere, og Krus er representert med totalt 10 aspiranter! Lagene skal gjennomføre en treningsøkt fredagsmorgen, og mesterskapet starter fredag kl. 15.30 i herreklassen, Norge- Danmark. De norske herrene skal deretter møte både Finland og Sverige på lørdag. Damenes første kamp er lørdag kl. 10.10 mot Sverige, og ettersom det kun er 3 nasjoner med i dameklassen avslutter damene mesterskapet med kamp mot vertene Danmark kl. 15.20 lørdag.
I begge klassene spiller alle mot alle og vinneren er det laget med flest poeng til slutt.
Sett bort i fra at nordisk mesterskap er en sportslig begivenhet må det nevnes at det også er en stor sosial begivenhet. Fredagskvelden skal blant annet benyttes til landskampturnering i bowling, og til tross for at Norge er regjerende mestere i både håndball og fotball, så kan vi ikke vise til sterke resultater i bowling. Norge har nemlig aldri vunnet bowlingturneringen, men ryktene sier at vi stiller mer forberedt i år enn tidligere.
FIF ønsker damene og herrene lykke til i Danmark!