Nordisk mesterskap i Finland 2022

Publisert 3. august 2022 av Christer Arnesen

Dette er ikke agurknyheter på enden av sommeren, men vi har endelig fått samlet trådene fra en svært vellykket tur i Finland.

 

Etter håndball NM i Mysen var dame og herre troppene klare for avreise til vertslandet Finland. Byen Riihimäki som teller omtrent 30000 innbyggere hadde en imponerende arena, og ikke bare i form av håndball hallen (med sauna selvsagt). Her var det hockey, fotball, amerikanske idretter og friidrett godt tilrettelagt. Riihimäki har et meget godt håndball lag på herresiden så hallen var topp moderne og var bygget i 2018.

Lagene fikk et treningspass før kampene for alvor slo inn. Jentene til Finland er ikke med så det ble 2 kamper for jentene mot Sverige og Danmark. Gutta hadde 3 kamper mot Sverge, Finland og Danmark. Det skulle fort vise seg at selv med et lite generasjons skifte hos herrene skulle vi være det klart beste laget. Det var Sverige som yppet seg noe, men det ble seier med klar margin i første kamp på fredagen for gutta (17-31). Jentene hadde kun en økt på fredag, men heiet frem karene fra Norge fra tribuneplass. Jentene møtte også Sverige i første kamp her ble det en jevnere og ikke en spesiell målrik match med 17-12 seier til Norge. Herrene møtte vertslandet Finland i kamp 2, hvor seieren ble 27-14. Siste match for herrene var mot Danmark som hadde 2 tap før Norge og dermed ble det en enkel seier med 34-4. Dermed kunne gutta nok engang dra hjem gullet som sist i Helsingborg 2018. Med seier for jentene mot Danmark kunne dette ende i dobbeltgull for Norge. Jentene leverte varene, og selv om kampen ble stoppet noen minutter før grunnet hodeskade på en dansk spiller. Her ledet Norge med god margin og hadde målforskjell samt innbyrdes oppgjør før kampen på Sverige. Nydelig levert fra hele spillertroppen og en stor takk til støtteapparat og ledere som bidro til at logistikken gikk som smurt.

Her er det en foto / video utdrag fra reisen til Finland. Dette bilder gjenspeiler mye av reisen. FIF takker dere alle sammen.

 

P.S Noen av bildene blir dessverre ikke helt optimale, det er wordpress som spiller oss et puss.

Legger ved en link til alle våre videoer på FIF Norge sin you Tube kanal

Trykk her.