Håndball-NM 4.april 2014 i regi av Krus idrettslag

Publisert 10. april 2014 av novakjetil

Til tross for kun 10 påmeldte lag møtte nærmere 130 personer i Skedsmohallen for å spille håndball, heie på kolleger, dømme kamper, registrere mål og resultater samt selge blant annet vafler og kaffe i kiosken. Arrangøren kan opplyse om et sportslig og sosialt godt mesterskap som ble avsluttet med over 100 deltagere til bankett på NM-hotellet!
Det var påmeldt 5 lag i dameklassen og 5 lag i herreklassen. Alle spilte mot alle i begge klassene og de fire beste lagene i hver klasse spilte semifinaler, deretter bronsefinaler og finaler. I herrefinalen møtte Halden et ubeseiret Sarpsborg/ Iøf. Til tross for allerede fem spilte kamper på begge lag denne dagen, ble vi vitne til høyt tempo og mye fint spill. Lagene var jevngode i starten og Halden hadde et noe vassere angrepsspill med Thor Stian Grøndahl i spissen, men bakerst hos Sarpsborg/Iøf hadde «evigunge» Mats Fransson bestemt seg for å stenge buret, og vartet opp med uttalige redninger i høy klasse! Dette utnyttet Sarpsborg/Iøf på beste måte og vant til slutt 16 – 8, og fikk også vandrepokalen til odel og eie! 🙂 Herrenes bronsefinale ble et spennende oppgjør som endte med 12-11 seier til Ullersmo over vertslaget Krus.
I dameklassen møtte vertslaget Krus et ubeseiret Bergen. Damefinalen ble aldri spennende og Bergen hadde full kontroll fra start til slutt, og resultatet 33-12 vitner om klasseforskjell. Dermed tok vandrepokalen turen til vestlandet for første gang på lenge noe som er svært gledelig. 🙂 I damenes bronsefinale hadde fjorårets vinner Halden god kontroll på Mix Sør/øst og vant tilslutt 12-8.
Årets jury plukket ut følgende spillere til de individuelle premiene:
Beste herrespiller: Thor Stian Grøndahl, Halden
Beste damespiller: Renate Igeland, Bergen
Beste målvakt, herrer: Mats Fransson, Sarpsborg/Iøf
Beste målvakt, damer: Stine Fallet, Ullersmo
Plasseringer:

Damer: Herrer:
1. Bergen fengsel 1. Sarpsborg/Indre Østfold fengsel
2. Krus 2. Halden fengsel
3. Halden fengsel 3. Ullersmo fengsel
4. Mix Sør/øst 4. Krus
5. Ullersmo fengsel 5. Oslo fengsel


FIF og Krus idrettslag ønsker å takke alle i arrangementskomiteen, spillere og supportere for et godt sportslig og sosialt arrangement!