Gull og sølv til norske fotballspillere

Publisert 1. august 2017 av novakjetil

Nordisk-1 Bildet viser alle deltakerne fra Nordisk fotball i Pahulahti 2017.
Den norske troppen som reiste til finland 14-18. juni-17 besto av 42 spillere og ledere.
Vertslandet Finland hadde innkvartert de nordiske naboene på idrettsanlegget i Pajulahti, to timers kjøretur nord for Helsingfors.
Her skulle vi være samlet noen dager for å kjempe på fotballbanen mot Svenske, danske og finske spillere.
Pajulahti ligger vakkert til med fotballbaner og idrettshaller med alt du kan ønske deg av tilbud innen idrett.
En liten innsjø med bryggeanlegg og badstu, gjorde også at vi kunne nyte turen til fulle mellom treninger og kamper. Det var riktignok bare de tøffeste av oss som badet 🙂
Som alltid hadde vi planlagt turen godt og opplegget hadde vært klart lang tid i forveien. Spillerne kunne se frem mot 2-3 treningsøkter og 3 harde fotballkamper.
Det forutsatte at man måtte være i topp form for å kunne prestere og nytt i år var de mange nye spillerne som var innkalt.
Som ansvarlig for herretroppen, var jeg nok en gang imponert over kvaliteten på spillerne. Det virket som samtlige var gjennomtrente og fult klar over hvilken oppgave som sto foran dem. Samtlige spillere var klare for å hente pokalen.
Også dametroppen virket sterk, men dessverre ble de rammet av flere skader underveis. På første trening forsvant debutant Silje Guldbransen med kneskade. Senere fikk flere føling med strekk og i avslutningskampen mot Sverige røk akillesscena til Signe Marie. Dette gjorde sitt til at damene ikke tok gull denne gangen og dette var historiens første
norske nederlag noensinne. Sverige hadde det beste laget og anført av turneringens beste spiller, tok de ganske fortjent gullet denne gangen.
Herrelaget derimot viste muskler fra første kamp, Finland og Danmark ble beseiret og til slutt sto Sverige igjen som finalemotstander. De to siste møtene i 2013 og 2015 hadde endt med brakseire 5-0 og 5-2 til Norge, kunne virkelig Sverige gi oss motstand denne gangen?
Svaret kom etter 15 minutter da Frankeh fortjent banket inn 1-0. Gaute Granmo la på til 2-0 før lagene gikk til pause.
I andre omgang kunne ikke svenskene hamle opp med naboene i vest og nykommer Espen Elvemo sørget for både 3 og 4-0 til Norge. Nok en gang blir Norge vinnere av herreklassen.
IMG_6901 Kaptein Christian Sparre kunne hente bøtta som et bevis for hans femte strake seier for Norge.
Det sosiale var veldig bra i Finland. Alle var innkvartert på samme område og samtlige bidro for at det ble en flott tur Nordisk er mer enn bare fotball og det er viktig at man har det hyggelig innad i gruppa. Det ble også knyttet kontakt med deltakerne fra de andre landene. Nordisk er virkelig et av høydepunktene som kriminalomsorgen kan by på. Anstalten jeg kommer fra, Ullersmo fengsel hadde denne gangen gitt tjenestefri til 10 deltakere og dette er noe som vi verdsetter høyt.
Vi ønsker å rette en takk til alle anstaltene som bidrar til at vi kan gjennomføre disse mesterskapene. Når vi vender tilbake til arbeidet i kriminalomsorgen, kan vi gjøre det med et smil om munnen 🙂
2017-08-01 18.53.18
Asle Aase viser stolt fram troppen som representerte Norge i Pajulahti 2017.